Når jeg som narrativ psykoterapeut arbejder med unge, der kæmper med livsforstyrrelser så som selvskade, spiseforstyrrelse, ensomhed, angst, depression eller misbrug, er det afgørende at skabe et rum, hvor de føler sig hørt og respekteret.
Narrativ terapi giver en unik mulighed for at forstå disse vanskeligheder som separate fra den unge selv, og det skaber en vej ud af fastlåste mønstre.
Jeg har arbejdet i et 2 årigt projekt om selvskade og spiseforstyrrelser.
Narrativ terapi til unge med livsforstyrrelser handler ikke om at “fixe” dig, men om at give dig mulighed for at finde din egen vej ud af problemerne. Du får magt til at skrive en ny historie, som er i overensstemmelse med dine håb og værdier – en historie, hvor du ikke længere er fanget i lidelse, men hvor du kan skabe muligheder og håb for fremtiden.
I narrativ terapi omtaler vi ofte spiseforstyrrelser som ‘livsforstyrrelser’.
Dette fænomen kan skabe betydelig forstyrrelse i ens liv. Det handler ikke bare om at spise eller undgå mad; det involverer meget mere end det. For hver person er grunden til og måden, hvorpå en spiseforstyrrelse påvirker livet, unik.
Mange, der kæmper med en spiseforstyrrelse, oplever det som en hård og krævende kamp. Men det kan ændre sig.
Når vi anvender en narrativ tilgang og ser på problemet som noget, der er adskilt fra personen selv, kan det for mange være en lettelse at tale om det. Det kan lyde lidt underligt, men det er vigtigt at anerkende, hvad spiseforstyrrelsen har fungeret som en løsning på, og hvorfor den af og til kan føles tryg at have.
Spiseforstyrrelsen er ofte et resultat af andre problemer eller udfordringer, så for mig er det vigtigt, at fokuset ikke kun ligger på selve spisningen, men også på de underliggende årsager, som får plads til at blive talt om, når det er muligt og i det tempo, der føles trygt for dig.
Mange spiseforstyrrelser udvikler sig som en måde at beskytte sig selv på, især i svære perioder.
Lad os tage snakken i dit tempo og på din måde. Du har kontrol, og du kender bedst til dine egne følelser og oplevelser.
Er dit barn plaget af spiseforstyrrelser, angst eller selvskade? Som forælder kan det være overvældende at se dit barn kæmpe med disse udfordringer. Det påvirker ikke bare deres hverdag, men hele familiens trivsel.
I narrativ praksis kalder vi det “livsforstyrrelser”, fordi det handler om noget dybt i livet, som forstyrrer hele tilværelsen.
Når din teenager kæmper, kan det føles som om hele familien er fanget i mørket. Det er svært at vide, hvor man skal starte eller hvordan man bedst kan hjælpe.
Hos mig arbejder vi sammen sammen for at forstå og tackle de udfordringer, der fylder i din teenagers liv. Gennem samtaleterapi og et trygt rum kan vi finde vejen frem – en vej, der skaber nye fortællinger og muligheder for dit barn. Samtaler kan foregå både sammen med den unge og kun med jer forældre.
Lad mig hjælpe jer med at hjælpe jeres teenager. Book en tid eller lad os tage en uforpligtende snak.
Cookiepolitik | CVR 42666998 | All rights © Signe Bang